Hoe kies je een gratis online dating site?

Dus je bent op zoek naar gratis online dating sites? Dan zijn er een paar belangrijke dingen die je moet weten voordat je aan de slag gaat. Allereerst is de kwaliteit van de singles die de gratis dating sites gebruiken meestal lager dan de singles die betaalde sites gebruiken, simpelweg omdat je niet hoeft te betalen, maar dat is natuurlijk aan jou om te beslissen.

Ten tweede zijn er advertenties op de site die vervelend zouden kunnen zijn, maar je omdat je geen dubbeltje voor het gebruik van de site betaalt, moet je deze voor lief nemen.

Ten derde kun je misschien struikelen over een paar valse profielen en louche gebruikers, wat ook logisch is op een site met zo’n lage toetredingsdrempel waaraan iedereen kan meedoen. Deze gebruikers komen meestal uit het buitenland en worden vrij snel weer verwijderd.

Anders dan dat zou je tevreden moeten zijn met je ervaring met online dating sites zoals OkCupid. De tools en functies zijn net zo goed, zo niet beter dan bij een groot deel van de betaalde sites.

Veel gratis sites zoals Plenty of Fish zijn op het juiste moment gelanceerd en zijn sindsdien inderdaad erg gegroeid.

Het grote aantal singles die gebruikmaken van Plenty of Fish maken dit een waardige dating site om voor te kiezen. Als je in Australië woont dan is Oase Active ook een prima alternatief. De algemene trend is dat Amerikanen dol zijn op Plenty of Fish en OkCupid samen met andere betaalde sites, dat Canadezen houden van Plenty of Fish en dat Australiërs vooral houden Oase Active. Het maakt echt niet uit voor welke site je kiest want je kunt je altijd nog aanmelden op een andere site als het niet lukt.

Natuurlijk zijn er nog vele andere gratis dating sites zoals 4ppl, Connecting Singles of zelfs girlsdateforfree (als je een meisje bent), maar ik zou je aanraden om je vast te houden aan de grote drie. Het helpt altijd om forums te bekijken en door een aantal profielen te bladeren om een ​​idee te krijgen van het soort mensen die op elke site staan.

Als je heel serieus bent over een lange-termijn relatie of misschien zelfs op zoek bent naar een huwelijk dan kunnen de gratis dating sites niet zijn wat je zoekt.

Een huwelijk zou kunnen voortkomen uit een gratis online dating site, maar het zou veel verstandiger zijn om wat geld te investeren in een betaalde dating site zoals eHarmony. Als geld een probleem is op dit moment zorg dan dat er in je profiel staat dat je alleen op zoek bent naar een serieuze relatie. Je kunt bepaalde gebruikers ook uitsluiten of blokkeren op basis van wat jij zoekt.